Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...........ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ..Υγειονομικη έκθεση αυτοψίας σε δασική έκταση στην θέση «Μουντρουνόλακα» στην τ.κ. Γέφυρας Δ.Ε. Μεγαλοπόλεως


Τρίπολη.2-10-2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
……………………………
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ &
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ
Των Διαμαντόπουλου Βασιλείου Ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Σιακωτού Κων/νας Προϊσταμένη Δ/νσης της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αρκαδίας με βαθμό Γ΄ και Ξενοδημητροπούλου Μαρίας, Επόπτη Δημόσιας Υγείας, υπαλλήλου του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής Υγειονομικού ελέγχου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αρκαδίας με βαθμό Ε΄.
Θέμα: «Διενέργεια αυτοψίας σε δασική έκταση στην θέση «Μουντρουνόλακα» στην τ.κ. Γέφυρας Δ.Ε. Μεγαλοπόλεως του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας»
Σχετ. Αλληλογραφία: (α) Το υπ’ αριθμ. 58792/21729-28-09-12 έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. (β) Το υπ’ αριθμ. 1008/12/6-α΄/28-09-12 έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης Αρκαδίας.
Διαπιστώσεις: Μετά από τα ανωτέρω σχετικά και σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μεγαλοπόλεως κ. Μπούρα Παναγιώτη του Γεωργίου την 02/10/12 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:45π.μ. πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία σε δασική έκταση (όπως μας υπεδείχθη) στην θέση «Μουντρουνόλακα» στην τ.κ. Γέφυρας Δ.Ε. Μεγαλοπόλεως του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας παρουσία αυτού αλλά και της Αντιδημάρχου κ. Λύγουρη Ειρήνης του Παναγιώτη, του Δημοτικού Συμβούλου Κλουκίνα Γεωργίου του Ευαγγέλου, των αρχιφυλάκων Τσούβελη Παναγιώτη του Αθανασίου, Παπαντωνόπουλου Παναγιώτη του Χρήστου και κατοίκου της περιοχής Μανιάτη Παναγιώτη του Νικολάου όπου διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
Στην ανωτέρω έκταση είχαν εκτελεστεί χωματουργικές εργασίες και υπήρχαν σωροί χώματος ύψους περίπου 3 μέτρων.
Μετά από εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε από τον χειριστή μηχανήματος κ. Μπαλίκο Αριστοτέλη του Σωτηρίου, σε δύο θέσεις, με μέριμνα και ευθύνη του Δήμου Μεγαλοπόλεως , σε βάθος περίπου 2-3 μέτρων υπήρχαν θαμμένα στερεά απόβλητα (οικιακά απόβλητα και ανακυκλούμενα υλικά π.χ. λάστιχα), καθώς και υπολείμματα μιας συσκευασίας φαρμακευτικών σκευασμάτων (χαπιών).
Επίσης βρέθηκαν και στις δύο παραπάνω θέσεις εκσκαφής, πλαστικές σακούλες γεμάτες απορρίμματα, οι οποίες ανέγραφαν στοιχεία καταστημάτων της πόλης της Τρίπολης. Ενδεικτικά αναφέρονται: Υπεραγορά τροφίμων Βερόπουλος, Υπεραγορά τροφίμων Βασιλόπουλος, Τυροκομείο Μπίτσικας, Κρεοπωλείο Συψής, κατάστημα Κόλλιας, σνακ μπαρ Georges.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν από τον Δήμαρχο Μεγαλοπόλεως, αλλά και από τον κ. Μανιάτη Παναγιώτη κάτοικο της περιοχής κοντά στην θέση εναπόθεσης των απορριμμάτων υπάρχει σε απόσταση 500μ. ο ποταμός Αλφειός, 100μ. η λίμνη Μικρή Λουτσίτσα, 200-300μ. η λίμνη Λούτσα, 200μ. ποιμνιοστάσιο, 500μ. ο κάμπος της περιοχής, 500μ. ο οικισμός Γέφυρα και τέλος σε απόσταση 700μ. γεώτρηση με την οποία υδρεύεται η τ.κ. Γέφυρας Μεγαλοπόλεως.
Αποτέλεσμα των αναφερομένων παραπάνω είναι να εγκυμονούνται άμεσα κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον γενικότερα.
ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ:
Άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από τον ανωτέρω χώρο και διάθεση τους σε κατάλληλα αδειοδοτημένο χώρο
Αποκατάσταση της περιοχής.
Ο ΦΟ.Δ.ΣΑ  της Περιφέρειας Πελοποννήσου να προβεί στις δικές του ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΗΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΙΑΚΩΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΞΕΝΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου